Timpul tău e prețios? 3 motive să mergi la conferințe, o invitație și un pont

Ți se întâmplă și ție să cântărești zdravăn timpul când vine vorba să alegi dacă mergi la un eveniment, de exemplu o conferință pe teme de dezvoltare personală, în loc să faci ceva mai productiv sau să îți petreci timpul respectiv cu familia?

Așa mi se întâmplă și mie. Ba, mai mult, în urmă cu vreo 7 ani am decis la un moment dat să nu mai merg la conferințe. Sunt destule informații în cărți, în mediul online, iar timpul meu este foarte prețios, mi-am spus atunci. E adevărat, eram și după o conferință de la care am plecat cam dezamăgită. În primul rând, organizarea a lăsat de dorit, în sensul că sonorizarea nu era bună, nu se auzea clar ce spunea speakerul. În plus, în pauză am stat puțin de vorbă cu acesta și nu mi s-a părut deloc congruent cu ceea ce spusese de pe scenă cu doar câteva minute mai devreme.

Și nu am mai participat la conferințe în sală o perioadă, aproape un an, până când mi-a atras atenția un anunț de pe Facebook, despre conferința absolvenților unui curs de public speaking (programul Speaker Elite, creat de Andy Szekely). Era deja ora 22.00, iar conferința era chiar a doua zi dimineață, așa încât nu mai aveam când să mă înscriu. Brusc, îmi doream atât de mult să ajung încât am ales să merg direct, chiar dacă exista posibilitatea să nu mai fie locuri și să bat drumul degeaba. Probabil te întrebi ce m-a atras atât de mult? Habar nu am, eram curioasă să-i văd pe absolvenți… ba știu!, pur și simplu, așa am simțit.

Mărturisesc acum, intenționam să recurg și la clasica strategie de a sta pe ultimul rând și să plec mai devreme dacă e cazul (Andy, știu că o să zâmbești dacă citești ce am scris, pentru că strategia asta o au în cap mulți dintre cei care participă pentru prima dată la conferințele tale, pentru ca apoi să revină, de multe ori și cu invitați.)

Ce s-a întâmplat la conferință? Pe scurt, mi-a plăcut atât de mult, încât m-am înscris pe loc la curs, iar Speaker Elite a fost doar primul din programele create de Andy pe care le-am urmat. Speakerii au fost atât de faini și de diferiți, mesajele lor atât de profunde, iar feedbackul oferit de Andy fiecărui absolvent – extrem de util, cât un curs în sine! Acum sunt facilitator în programele lui Andy și coordonez, împreună cu Romeo Crețu,  un club de public speaking unde majoritatea membrilor sunt absolvenți ai cursurilor de vorbit în public create de Andy Szekely – Speaker Elite și Speaker Masterclass.

Trei motive să mergi la evenimente

Răspunsul la întrebarea pe care simt că vrei să mi-o adresezi acum este: Sigur că da, acum merg la conferințe și invit cu drag oamenii la conferințe, în general și la Conferințele Clubului Speakers Net. Fac asta pentru că știu ce am câștigat și eu, participând la conferința despre care v-am povestit și la cele la care am mers ulterior. Iată mai jos doar 3 lucruri:

1. Am crescut personal foarte mult. Urmărind diferiți speakeri știu că mă expun unor perspective diferite, ceea ce mă face, de fiecare dată, să plec mai bogată în idei, conștientizări, să ajung la un nou nivel de profunzime a unui subiect.

2. Mi-am făcut prieteni și colaboratori. La conferința absolvenților Speaker Elite l-am cunoscut, spre exemplu, pe Sorin, un participant care, la fel ca și mine, s-a înscris la curs. Am fost colegi, iar apoi am rămas prieteni și am colaborat în mai multe proiecte.

3. Am primit energie și inspirație. Energia și conectarea umană care se întâmplă la un eveniment live nu au nicio legătură cu ceea ce vezi într-o înregistrare. La fel mi se întâmplă când văd un peisaj care îmi trezește o serie de emoții și îl fotografiez, dar ulterior, când vreau s-o arăt celor dragi, nu regăsesc în imagine nimic din ceea ce am trăit.

Invitație la un eveniment

Dacă tot am vorbit despre evenimente, nu pot să nu îți fac și o invitație, mai exact, la conferința Poveste de Crăciun, care va avea loc în 11 decembrie 2019 și unde ai ocazia să te întâlnești cu speakerii clubului Speakers Net (10 speakeri diferiți!).

Timpul meu este, într-adevăr, foarte prețios! Tocmai de aceea, merg la conferințe și primesc cu deschidere ceea ce e de primit la fiecare eveniment și de la oamenii pe care îi întâlnesc . Acum știu că totul se întâmplă cu un rost, chiar dacă e nevoie de timp să îmi dau seama care e acela. A fost, cu siguranță, un motiv pentru care sonorizarea n-a funcționat la conferința de acum 7 ani. Știu (și încă mai învăț) că toate se întâmplă la timpul lor, în ritmul lor, într-un ritm diferit pentru fiecare dintre noi, și asta se numește viață… și asta ne ocupă tot prețiosul nostru timp. Și mai știu, în forul meu interior, că discursurile bune ne pot schimba viețile în bine.

Pont: Cum să profiți mai mult de o conferință

În final, am un mic pont pentru tine. Sigur, contează mult cum este pregătită o conferință, de la atmosferă, până la locație, confort, calitatea informațiilor și a speakerilor. Dar poți să faci și tu câte ceva pentru a profita mai mult de orice eveniment la care participi, pentru că e foarte importantă și starea, deschiderea cu care intri în sală. Îți sugerez, astfel, să pleci la următorul eveniment cu următorul gând: O idee care va fi rostită în această conferință are potențialul de a-mi schimba semnificativ viața în bine. Mergi apoi la eveniment cu intenția să descoperi această idee și să conștientizezi ce ai putea face cu ajutorul ei. Încearcă și scrie-mi și mie rezultatul!

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *