Fosfatidilserina – minunea din soia pentru creier

Fosfatidilserina este o substanta cu un nume mai greu de retinut. Numele este insa cel mai putin important. Esential este ca fosfatidilserina este o substanta grasa prezenta in fiecare celula umana si ca are multe roluri vitale in organe si tesuturi. Este un factor cheie in formarea membranei celulare si in functionarea celulelor, in special a celulelor creierului.

Fosfatidilserina este produsa si de organism, dar cea mai mare cantitate ne-o asiguram din hrana. Atunci cand hrana nu ne-o asigura, suplimentele alimentare reprezinta o optiune, cu precizarea ca acestea sa fie de foarte buna calitate.

Studiile asupra acestei substante au inceput in anii 1990, cand peste 100 de substante au fost testate in cautarea unor remedii pentru creier si afectiuni ca Alzheimer, Parkinson sau alte afectiuni degenerative ale creierului. Astfel, s-a descoperit ca fosfatidilserina este o solutie naturala nu doar pentru Alzheimer, ci si pentru scaderea memoriei din cauza varstei, pentru depresie, ADHD si pentru imbunatatirea performantei atletice.

Studiile mai arata ca fosfatidilserina este importanta pentru:

  • Formarea oaselor
  • Repararea celulelor sau indepartarea acestora de catre sistemul imunitar
  • Coordonarea batailor inimii
  • Secretia hormonala a glandelor suprarenale
  • Functia testiculara

Sase beneficii ale fosfatidilserinei

 1. Poate ameliora simptomele bolii Alzheimer. Alzheimer este o forma de dementa care iti reduce pur si simplu capacitatea de a gandi clar, de a-ti desfasura activitatea zilnica si, in final, de a-ti aminti cine esti. Suplimentele cu fosfatidilserina pot imbunatati comunicarea celulara la nivelul creierului.

2. Incetineste procesul de pierdere a memoriei din cauza varstei

3. Combate depresia. Asta deoarece fosfatidilserina influenteaza nivelul neurotransitatorilor care au legatura cu starea, cu dispozitia

4. Imbunatateste starea persoanelor cu Parkinson

5. Mareste concentrarea si capacitatea de memorare, fiind un aliat puternic in cazul oricarui examen sau perioade mai solicitante intelectual

6. Creste performanta atletica. Studiile au aratat ca aceasta reduce leziunile musculare si imbunatateste raspunsul endocrin la strsul fizic indus de exercitiile fizice.

Fosfatidilserina este o substanta cu un nume mai greu de retinut. Eu am numit-o minunea din soia (mai poate fi si de origine bovina, dar noi o recomandam pe cea vegetala din soia). Unul dintre produsele in care am gasit-o si pe care l-am recomandat si utilizat in cadrul Clubului de sanatate Bionaturalia este Fosfosercaps. Daca vrei sa afli mai multe detalii, intra pe linkul de mai jos.

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *